Kortti Maaliskulle!

Maaliskuun kortti 2018 on Ilmarinen. Hän edustaa tarotpakkani taikuria tai maagikkoa. Ilmarisen energiaan kuuluu ideoiden saattaminen konkreettiseen muotoon. Myös periksiantamattomuus kuvastaa häntä. Ilmarinen takoi Sammon olemattomista aineksista. Tämän jokainen oman elämänsä taikuri tietää, ihmeet vaativat työtä. Kekseliäisyys on valttia maaliskuun aikana ja ideoihin todella kannattaa tarttua ja lähteä rohkein mielin kokeilemaan miten niitä voisi elämässään parhaiten hyödyntää. Oma-aloitteisille ihmisille tämä kuukausi tulee olemaan kerrassaan erinomainen ja ohjakset on syytä pitääkin omissa käsissään. Ilmarinen on myös matkamiesten suojelija. Ilmarinen edustaa ilman elementtiä, sillä hän on vanha säiden ja tuulten jumala. Ilma elementtinä liittyy loogiseen ajatteluun, ideoihin, oivalluksiin, kommunikaatioon ja erityisesti ajatustoimintaan. “Ei olis seppää selvempää, takojaa tarkempaa” kuin ihmisen mieli, joka pystyy todellakin luomaan ihmeitä vähäisitäkin aineksista. Esimerkiksi uudet taidot ovat tällaisia ilmaa edustavia, aineettomia, mutta hyödyllisiä asioita elämässä. Taikuri liittyy Merkuriukseen, joka taas liittyy kommunikaatioon. Ideat saadaan siis myös välitettyä timanttisella kirkkaudella eteenpäin. Hyvässä seurassa ideat lähtevät myös jalostumaan uusille tasoille, ihan niinkuin Ilmarinenkin uudisti tekeleitään tunkemalla ne takaisin ahjonsa tuleen. Samat ainekset muodostivat monenlaisia lopputuloksia ja yrityksen ja erehdyksen kautta Ilmarisen ahjon kuumuudessa syntyi Sampo.

Ilmarinen

Ei olis seppää selvempää,

Takojaa tarkempaa,

Kuin on seppo Ilmarinen;

Se on taivoista takonut,

Kantta ilman kalkutellut,

Ei tunnu vasaran jälki

Eikä pihtiminen pitämät.

“Lienen tullut tuntemahan tuon on seppo Ilmarisen,
kun olen itse Ilmarinen, itse taitava takoja.”

Avainsanat: taikuri, maagikko, kosminen seppä, kommunikointi, joustavuus, loistava älykkyys, intuitiivinen toiminta, luomistyö, voimakas energia, liikkuvuus, ideat ja visiot saavat konkreettisen muodon.

Ilmarinen oli keskimmäinen veljeksistä, jotka Iro-neito synnytti maailman luomisen aikoihin. Hän oli vanha ilman ja tuulen jumala, joka hallitsi säitä ja myrskytuulia. Myrskytuulet syntyivät hänen liestotessaan ahjonsa tulta palkeillaan. Kosmoksen luomisen aikoihin seppä takoi taivaankannen ja kirjaili sen tähdillä. Kalevalassa Ilmarinen oli taitava seppä, joka takoi pajassaan ihmeitä lähes olemattomista aineksista. Hän laati Louhelle Sammon vastineeksi tämän kauniista tyttärestä. Lisäksi hän takoi apuvälineikseen tulisen kotkan ja kultaisen auran, joilla hän sai pyydystettyä Tuonelan suuren hauen ja kynnettyä kyisen pellon. Hän auttoi Lemminkäisen äitiä takomalla haravan, jolla hän haravoi kuolleen poikansa ruumiin palaset Tuonelan joen pohjasta. Seppä takoi myös kaularengasta Louhelle, joka oli kätkenyt taivaanvalot Pohjolan kivimäkeen ja tämän nähtyään säikähtänyt Louhi vapautti ne jälleen paistamaan koko luomakunnalle. Ilmarinen oli myös matkamiesten suojelija.

“Syntyi seppo Ilmarinen, sekä syntyi jotta kasvoi.
Se syntyi sysimäellä, kasvoi hiilikankahalla
vaskinen vasara käessä, pihet pikkuiset piossa.”

“Yöllä syntyi Ilmarinen, päivällä pajasen laati.
Etsi paikkoa pajalle, levitystä lietsimille.
Näki suota salmekkehen, maata märkeä vähäisen,
läksi tuota katsomahan, likeltä tähyämähän:
tuohon painoi palkehensa, tuohon ahjonsa asetti.”

Kun Ilmarinen ryhtyi Sammon taontaan, ei hänellä ollut työkaluja, ahjoa, pajaa, eikä koko Pohjolasta löytynyt vasaran varttakaan. Lisäksi Louhi oli määritellyt mahdottomat ainekset, joista Sampo olisi taottava. Ilmarinen totesi, että akat epäilköön ja herjatkoon keskenään. Hän ei ollut untelo mies. Hän tarttui työhön, niin mahdottomalta kuin se vaikuttikin. Ilmarisella oli jotain sellaista, jota vaaditaan todelliselta taikurilta. Hän kykeni takomaan konkreettisia ihmeitä omien visioidensa pohjalta ja hän käytti taitavasti hyväkseen kaikkia neljää elementtiä. Hän osasi toteuttaa ideansa konkreettisella tasolla. Hän oli visioiden ja mielikuvien toimeenpanija, joka hallitsi ajatuksensa niin hyvin, että ideat muodostuivat ja jalostuivat täyteen loistoonsa hänen käsissään. Ilmariselta ei puuttunut periksiantamattomuutta, sillä hän jatkoi työtään useista epäonnistumisista huolimatta. Kukaan ei ole seppä syntyessään, sanoo vanha sananlaskukin. Eivät ihmekoneet Ilmariseltakaan ilman kunnollista panostusta ja työtä niiden eteen syntyneet, eivätkä ne ensi yrittämisellä aina onnistuneet. Hän takoi ihmeitä, koska hän oli valmis yrityksen ja erehdyksen kautta oppimaan miten niitä tehdään. Monta kelvotonta konetta hän tunki takaisin tuleen jalostaen ideaansa aina uudelle tasolle.

Sanoi seppo Ilmarinen: “En usko toeksi tuota,
kun en käyne katsomahan, nähne näillä silmilläni.””

Ilmarisen heikkoudeksi voitaisiin lukea hänen liiallinen hyväuskoisuutensa, kun hän antoi herhiläisen hämätä itseään valmistaessaan rautaa ensimmäisen kerran. “Itse seppo Ilmarinen, takoja alinomainen, luulevi, ajattelevi mehiläisen tulleheksi, tuon on mettä tuoneheksi, kantaneheksi simoa. Sanan virkkoi, noin nimesi: ‘Kas nämät hyvät minulle teräksenteko-vesiksi, rautojen rakentamiksi!’” Ilmarisen hyväuskoisuus antoi Väinämöiselle tilaisuuden huijata hänet kuusenlatvaan ja lennättää hänet Pohjolaan vastoin Ilmarisen omaa tahtoa. Hänen uuttera työteliäisyytensä oli myös lähellä viedä häneltä morsiamen, kun Väinämöinen kosiskeli vaivihkaa Pohjolan neitoa Ilmarisen uurastaessa pajassaan.

Siinä vanha Väinämöinen itse tuon sanoiksi virkki: “Nyt sinä, seppo veikkoseni, nouse kuuta noutamahan, otavaista ottamahan kultalatva-kuusosesta!” ”

Siinä seppo Ilmarinen jopa kulki jotta joutui!
Kulki tuulen tietä myöten, ahavan ratoa myöten,
yli kuun, alatse päivän, otavaisten olkapäitse;
päätyi Pohjolan pihalle, Sariolan saunatielle,
eikä häntä koirat kuullut eikä haukkujat havainnut.”

Päätelmät: Seppä symboloi vahvojen uusien muotojen takomista elämässäsi, sekä voimaa ja maskuliinisuutta. Ilmarinen takoi kultaisen auran ja kotkan, joiden avulla hän suoriutui Louhen antamista haasteista. Tämä kuvastaa korkeimman tietoisuutesi esiin ”takomista”, sekä alitajunnan matojen eli epäilysten ja pelkojen kyntämistä pois mielestäsi. Kulta symboloi jumalallista valoa ja rakkautta, sekä sisälläsi olevia suuria aarteita. Kotka puolestaan kuvastaa valtavaa voimaa ja eteesi avautuvaa rajatonta vapautta, jota sinun tulee käyttää viisaasti.

Sinulla on hienoja taitoja ja kykyjä, joita olisi syytä jalostaa eteenpäin. Löydettyäsi sinussa piilevät lahjat älä anna periksi, vaikka et heti onnistuisikaan omien odotustesi mukaisesti. Työstä ideoitasi eteenpäin ja saat huomata, kuinka ne alkavat ottaa ilmaa siipiensä alle, kun aika on kypsä. Tee kaikki voitavasi, jotta unelmistasi tulisi totta. Luota siihen visioon, joka sinulla on. Luota vaistoihisi ja omaan voimaasi ja uskalla näyttää toisillekin mihin pystyt ja kuka todella olet.

Vahvistus: En anna muiden määritellä itseäni. Uskon itseeni ja omiin kykyihini, vaikka ihmiset ympärilläni eivät sitä hyväksyisi tai he vähättelisivät lahjojani. Vaikka en vielä osaisikaan aina ilmentää lahjojani täydellisesti, niin tiedän sisimmässäni, että eräänä päivänä osaan ja pystyn.

Sanoi Seppo Ilmarinen: “Ohoh vanha Väinämöinen!
Joko sie minut lupasit pimeähän Pohjolahan
oman pääsi päästimeksi, itsesi lunastimeksi?
En sinä pitkänä ikänä, kuuna kullan valkeana
lähe Pohjolan tuville, Sariolan salvoksille,
miesten syöjille sijoille, urosten upottajille.”

Teksti ja kuva: Susanna Salo, Ukon Pakka. Ilmarinen -Taikuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *