Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ukon Pakka kurssi osa 3

maaliskuu 7 @ 18:00 - 21:00

Ukon pakka kurssin kolmas osa. 
 
Tällä kurssikerralla tutustumme tarkemmin pienen arkanan numerokortteihin. Ukon pakan numerokortit jakaantuvat neljään eri maahan elementtien mukaan. Elementit ovat tuli, vesi, ilma ja maa. Ukon pakan numerokortit (kullakin maalla on 10 korttia) käsittelevät suomalaisen mytologian uskomusolentoja. Aiheet kortteihin ovat tulleet Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistolta, jossa olen aihepiiriä useita vuosia tutkinut. Kuinka tämä kaikki sitten käy yksiin tarot korttien kanssa? Sen opit kurssilla. Käsittelemme maanhenkiä, vedenhenkiä, ilman henkiä ja tulenhenkiä. Osa korteista kuuluu Kalevalan aihepiiriin toiset ennemminkin kansanuskon ja myyttien maailmaan.  Nämä kortit ulottuvat myös Kalevalan ulkopuolelle suomalaisen mytologian runsaiden sivuversojen maailmaan. Kursilla tutustutaan mm. Tonttuun, Maahisiin, Vetehiseen, Aarnikrattiin, Liekkiöön, Lempoon, Tulikettuun sekä Kalevalasta tuttuihin Tulen syntyyn, Raudan syntyyn, Sammon ryöstäjien koskenlaskuun,  Ensimmäisen kanteleen syntyyn, Iku Tursoon ja moneen muuhun kiehtovaan olentoon ja myyttiin. 
 
Kurssit on mahdollista käydä myös seka järjestyksessä, sillä kullakin perustason kurssilla (osat 1, 2, 3) käsitellään tiettyä osaa Ukon pakan korteista. 1. osassa keskitytään Ukon pakan ison arkanan kortteihin, 2. osassa hovikortteihin ja 3. osassa pienten salaisuuksien kortteihin.
 
Kurssit jatkuvat myös osassa 4, jolloin päästään syventämään tulkintaharjoitteita. Paikka on Elämänkukan huone Avartuvan ihmiskuvan tiloissa Uudenmaankatu 33 Helsingissä. Tarjolla teetä ja kahvia. 
 
Kurssin kesto 3 tuntia sisältäen yhden 15-20 min tauon. Ilmoittautumiset suoraan Susanna Salo:lle Ukon pakka fb-sivun kautta tai yksityisviestillä. Kurssit täytetään ilmoittautumis järjestyksessä ja kerralla mahtuu n. 8 oppilasta.
 
Kurssin kesto 3 tuntia ja hinta 50€ + Alv 24% ( 62€ yhteensä)
Ota mukaasi oma Ukon pakka ja kirja sekä muistiinpanovälineet. 
 
Ilmoittautumis ohjeet: 
 
Voit ilmoittautua joko sähköpostitse: ukonpakka@gmail.com tai näiden verkkosivujen yhteydenottolomakkeen kautta.  Saat kurssin maksutiedot ym. infon ilmoittautumisen yhteydessä. 
 
Tervetuloa opiskelemaan suomalaista mytologiaa ja tarot-korttien taikaa. 
 
Aurinkoisin terveisin kurssin opettaja Susanna Salo

Tiedot

Päivämäärä:
maaliskuu 7
Aika:
18:00 - 21:00

Tapahtumapaikka

Avartuva Ihmiskuva ry
Uudenmaankatu 33
Helsinki,
+ Google Map