Voimaeläimet

Kun aloin luomaan näitä kortteja 2010 minulla oli jonkin verran tietoa suomalaisesta mytologiasta. Alussa ideani oli tehdä suomalaiset voimaeläinkortit. Aloitin korpista. Korppi kuvastaa älykkyyttä, itsenäisyyttä, nokkeluutta… se on kuin mustamaalattu musta lintu. Kiinassa korppi liittyy aurinkoon, se on aurinkolintu. Valon tuoja. Tietoisuuden edustaja. Itsenäisen ajattelun voimalintu. Korppi. Metsiemme musta noitalintu. Tiesitkö, että aluksi korppi oli valkoinen? Sen höyhenpuku muuttui mustaksi sitä mukaa kun se söi lupauksiaan. Jäljelle jäi vain yksi valkoinen sulka, joka on korpilla piilossa höyhenpuvussaan. Niinpäniin. Eihän maailmassa tai elämässä voi mitään saavuttaa ilman itsenästä ajattelua. Täydellinen vapaus toteuttaa oman elämänsä suunnitelmaa liittyy tähän lintuun. Korppia ei kukaan vie niinkuin pässiä narusta. Korppihan liittyy nimenomaan siihen, että se elää jatkuvassa muutoksessa. Korppi on valmis tarttumaan uusin haasteisiin ja samalla se hylkää vanhoja sopimuksia, jotka eivät osuneetkaan yksiin sen kanssa, mihin korpin lento sattui päättymään.

Se oma tahto. Omat siivet, jotka kantaa. Niitä korppi edustaa. Pakassa on monenlaisia voimaeläimiä. On yliseen ja aliseen maailmaan liittyviä, transformaatioon, eli muodonmuutokseen liittyviä eläimiä. On eläimiä, jotka liittyvät kuoleman enteisiin (muutoksen).

Kaikki eläimet edustavat omia tyypillisiä piirteitään. Niiden lähde on eläinten luonnollisissa aisteissa. Voimaeläin tarkoittaa ihmisen kanssa resonoivaa tiettyä energiaa tai vahvuutta, joka eläimeen liittyy. tavallaan kaikilla ihmisillä on kaikki voimaeläimet käytössään. Jos näitä kortteja nousee pöytääsi, niin kyse on tämän voiman tavoittamisesta itsessäsi. Sinun tulisi siis käyttää sitä energiaa, joka tähän eläimeen, sen luonteeseen ja vahvuuksiin liittyy.

Valikoin Ukon Pakkaan eläimiä, jotka liittyvät myös mytologiaan. Kriteerinä oli ottaa mukaan itsenäisiksi korteiksi vain sellaisia eläimiä, jotka esiintyvät Kalevalassa tai joihin liittyy jotain vanhaa suomalaista mytologiaa tai tarinaperinnettä. Jokaisen kortin takana on sikermä tarinoita. Todellakin, Ukon pakkaan on “piilotettu” valtavasti korttien aihioita, jotka itsessään kuvastavat jotain tiettyä asiaan korttiin liittyen.

Voimaeläinkortit kuvastavat alkupeäisiä vaistoja. Ihminenhän on eläin, joten meillä on vaistoja ja viettejä. Erilaiset vietit kuvastuvat eri eläimistä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *